Yeah vakantie! Mag jij nog? Of ben je al geweest? En heb jij fijne momenten om op terug of naar uit te kijken?! De vakantie is vaak een periode om te kijken naar waar je nu (zakelijk) staat, en waar je nog heen wilt. Waar ben je trots op en waarmee wil je jezelf nog trots(er) maken? 

Vandaag heb ik teruggekeken op mijn laatste half jaar, een soort van retrospective. Met andere woorden: Wat waren mijn persoonlijke én zakelijke doelen en heb ik die behaald? En wat het voor mij nog veel belangrijker is… ben ik trots op en tevreden met wat ik heb bereikt? 

Je persoonlijke sprint halen

Om je doelen te bereiken moet je in jezelf investeren en zal je zelf tot actie moeten overgaan. Wel kun je daarbij hulp vragen. Zo is mij in 2016 een kans geboden die ver buiten mijn comfortzone lag; Een baan als recruiter in de IT. Wie? IK? Zonder opleiding in die richting mocht ik kennismaken met het recruitmentvak. En eerlijk… ik heb nog nooit zo een leuke baan én dito werkgever gehad.

Na een persoonlijkheidsanalyse, via mijn werkgever, kwam ik erachter dat deze baan mij op het lijf is geschreven. En het bijzondere is dat ik dat zelf niet zag, maar mijn werkgever wel al. Dit resulteerde in een droombaan, met fijne collega’s en inspirerende collega-recruiters die mij nóg enthousiaster maakten over het vak. Ik behaalde mijn ISTQB certificaat, mocht een leergang Recruitment volgen en kon mezelf ‘on the job’ verder ontwikkelen. Bestaat dat nog? JAZEKER! En ik heb nog geen dag spijt van mijn keuze.

Waar ik heen wil met mijn blog is dat je soms buiten je comfortzone moet treden. Het avontuur opzoeken, onbekende paden bewandelen, nieuwe werelden ontdekken. Dit prikkelt je brein, geeft je nieuwe inzichten en kan je zoveel meer voldoening geven. Just do it.

Definition of done

Als er één woord is dat het beste omschrijft hoe ik mij momenteel voel is dat: TROTS. Op mezelf. En het gekke is, dat ik dat niet snel heb. Ik ben erg kritisch en perfectionistisch. Wat goed is in mijn rol als recruiter, maar voor mezelf soms best lastig is. Eigenlijk moet je jezelf altijd blijven ontwikkelen, want de (IT) wereld is continu in beweging. ‘Done’ ben je dus nooit, hooguit tevreden met het behaalde resultaat. Of dat nu om je opleiding, hobby of andere doelen gaat. Met hard werken aan je doelen, behaal je meer resultaat. En je moet het uiteindelijk echt zelf doen. Het komt je –de meeste van ons iig- niet aanwaaien. En na hard werken is de voldoening des te groter!

Hard werken dus. En dat heb ik gedaan het afgelopen half jaar. Duidelijke doelstelling behaald door simpelweg: Actie. Met als gevolg: Mooie zakelijke en persoonlijke resultaten en nog belangrijker.. TROTS! 

Mijn vakantie zit er weer op. Ik ga met een frisse blik en vol vertrouwen weer aan de slag. Wie weet spreek ik jou ook snel weer. Want als je een keer wil sparren, mag je altijd even contact opnemen. 

Delen
Share with your friends:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *